We werken met natuur-inclusieve boeren over heel Nederland, maar voornamelijk in de regio rondom Rotterdam. Ze voldoen allemaal in ieder geval aan onze 3 pijlers: geen chemicaliën, gewasdiversiteit en gewasrotatie. Zo creëeren ze betere bodems en biodiversiteit, en dat proef je!
Floor Visser
Broekseweg 2a 3291 LA Strijen
Maak kennis met Floor, Ageeth en Mees Visser van Boerderij Landzicht, een gecertificeerde 100% biologische boerderij in de Hoeksche Waard. Hun familiebedrijf levert het hele jaar door een biologisch assortiment met veel lokale seizoensproducten, verkoopt aan restaurants maar heeft ook een CSA voor hun klanten die wekelijks een groentetas ophalen op verschillende afhaallocaties. Hun biologische boerderij is de schakel tussen vele andere biologische boeren, die meer producten in één keer bundelen om aan te bieden aan verschillende klanten, zoals groothandels, (natuurvoedings)winkels, restaurants, groenteboeren en meer. Ze gaan voor een eerlijke en langdurige verbinding; een samenwerking waar iedereen van profiteert. Landzicht Biologisch verbouwt lokaal een grote verscheidenheid aan groenten en haalt daarnaast nog veel meer uit heel Europa. Uniek is ook dat ze specialiteiten kunnen leveren zoals (eetbare) bloemen of groenten in verschillende stadia van hun levenscyclus. Nimble koopt lokaal meerdere groenten van Landzicht zoals kool en pompoen.
Joep van de Bool
Dijk 2, 6086AM Neer
Al meer dan 35 jaar teelt 'de Waog' in Neer een breed assortiment groenten op ecologische wijze. De 11 hectare grond werd in 1981 aangekocht, waarna de biologische teelt van groenten en akkerbouwproducten begon. Biologische landbouw was toen nog nieuw en alles wat ze leerden hebben ze zelf moeten ontwikkelen. Door de gunstige klimatologische ligging is het telen van primeurgroenten altijd een specialiteit van de Waog geweest. De Waog wordt gerund door Wiel en Joep van de Bool en Trudelies Dorssers. Ze hebben een eigen boerderijwinkel en het teeltgebied is nu teruggebracht tot ongeveer 5 hectare. Naast groenten worden er aardappelen en granen verbouwd en jaarlijks wordt een deel ingezaaid met groenbemesters (klaver). Hierdoor wordt de grond niet te intensief bewerkt en is - door een ruime vruchtwisseling - de ziektedruk voor de gewassen minimaal. Bemesting gebeurt met organische stromest die een jaar gerijpt is op de compostlocatie. De Waog levert zoete aardappelen aan Nimble.
Jan Bruisma
Latsmaleane 3, 8855XK Sexbierum
Bruisma Bio werd biologisch in 1999 toen Jan Bruisma zag dat de buren op dat moment ook biologisch teelden en dat dit een goede teeltoptie kon zijn. Toen was er geen weg meer terug. Sinds ze zijn gestopt met het gebruik van chemicaliën op hun velden, zien ze een toename van de insectenbiodiversiteit. Ze verbouwen ook bodembedekkende gewassen en gebruiken organische mest om hun velden te bemesten. Momenteel verbouwen ze 90 hectare met gewassen als aardappelen, knolselderij, broccoli en sjalotten. Ze willen produceren vanuit de natuur en doen daar ook onderzoek naar. Ze zijn aan het bewijzen dat het vastleggen van CO2 in de bodem bijdraagt aan een beter bodemleven, het broeikaseffect vermindert en de bodem nog meer in staat stelt om weer gezond voedsel te produceren waarin een scala aan mineralen weer volop aanwezig is. Jan levert broccoli voor Nimble.
Kees Nieuweboer
Hoarnestreek 2, 8856RV Pietersbierum
Nieuweboer is een biologisch tuinbouwbedrijf aan de Zeedijk in de Hoarnestreek in Pietersbierum. Het bedrijf wordt gerund door Kees Nieuweboer en zijn vrouw Loes. De kop-hals-romp boerderij dateert uit 1840. Kees en Loes hebben 42,5 hectare bladgewassen, tarwe & oogstgewassen. Ze telen al 15 jaar biologische producten, wat onder andere betekent dat er geen giftige stoffen op het gewas zijn gespoten. Kees levert bloemkool voor Nimble.
Frank de Koning
Kloosterweg 5, 3232LC Brielle
Frank de Koning heeft een modern biologisch-dynamisch glastuinbouwbedrijf met vier locaties in Brielle en Tinte. In de kassen van Frank worden paprika's, tomaten, komkommers en aubergines in rotatie geteeld. Een van de vereisten voor certificering is dat de planten in de grond staan en niet op substraat. Dat is logisch, zegt Frank: “Het telen van biologische producten van goede kwaliteit is alleen mogelijk in een omgeving waar de bodemvruchtbaarheid in orde is, waardoor sterke planten kunnen ontstaan die een natuurlijke veerkracht hebben. Een sterke plant is minder vatbaar voor schimmels en ziekten, waardoor ingrijpen door de teler veel minder nodig is. Alles begint dus bij de basis: de bodem.” Frank levert aubergines en paprika's voor Nimble.
Krispijn van den Dries
Zwijnsweg 5, 8307PP Ens
BioRomeo is een familiebedrijf, gestart in de jaren 1940. Ten tijde van de inpoldering bouwden de grootouders van Krispijn eigenhandig de zeebodem om tot het huidige polderlandschap en verwierven zo een stuk land om een boerderij te beginnen. Sindsdien heeft het bedrijf vele transformaties ondergaan. Van een reguliere boerderij met oog voor de natuur werd het in 1990 door Digni, de vader van Krispijn, omgebouwd tot een biologisch bedrijf. Zo ontstond de samenwerking tussen Peter Keij en Digni van den Dries. In 2006 werd een stap verder gezet in de natuurgerichte aanpak, vanaf dat moment is het bedrijf biodynamisch en vallen alle producten onder de Demeter licentie. In 2012 kreeg het bedrijf zijn huidige vorm en werd het omgedoopt tot BioRomeo. Tegenwoordig runnen Krispijn en Peter het bedrijf samen. Krispijn levert wortelen voor Nimble.
Johan Tielen
Zwarte Plakweg 48A, 5966RK America
Johan's liefde voor biologische landbouw werd hem al op jonge leeftijd bijgebracht. “Ik kwam voor het eerst in aanraking met biologische teelt op school tijdens een bedrijfsbezoek. Ik was meteen gefascineerd. Deze vorm van landbouw dwingt je om constant vooruit te denken en preventief te werken: 'Moeten we bloemenborders aanplanten?' 'Gaan we natuurlijke vijanden inzetten?' 'Geven we de bodem extra voeding?' Alles in dit vak draait om het bewaken van de natuurlijke omgevingsbalans. Prachtig!” Bio Brothers laat de natuur zoveel mogelijk haar werk doen. Johan: “Ga maar na: een plant is heel goed in staat om zijn eigen problemen op te lossen en tot groei te komen, maar moet daar wel de ruimte voor krijgen. Het is onze taak om optimale groeiomstandigheden te creëren. Johan levert courgette voor Nimble.
Hans Rozendaal
Oudendijk 67, 3291LM Strijen
Hans en Jan verbouwen heerlijke biologische producten in de Hoekse Waard, een prachtig gebied ten zuiden van Rotterdam. Hun boerderij is een echt familiebedrijf, de geschiedenis gaat terug tot 1946 toen hun grootvader de boerderij kocht. In die tijd was het een gemengd bedrijf met een paar koeien, varkens, kippen en een paar hectare akkerland. Hans levert knolselderij, pastinaak en courgette voor Nimble.
Wiard Visser
Rijsdijk 98, 3161EW Rhoon
Maak kennis met Wiard Visser, een vierde generatie boer uit Zuid-Holland die gelooft in de symfonie van de natuur. Hij heeft een grote rol gespeeld bij de overgang naar biologische landbouw. De Buytenhof gebruikt geen chemicaliën voor de diverse groentegewassen die op de boerderij worden verbouwd; ze houden vast aan duurzame praktijken zoals vruchtwisseling en het gebruik van alternatieve meststoffen zoals mest en bokashi op hun akkers. Hun boerderij is ook een zorgboerderij waar ze werken met veel mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, waardoor ze de kans krijgen om te leren en te groeien met de natuur. De Buytenhof vindt het sociale aspect ook belangrijk voor hun boerderij. Ze hebben een leuke boerderijwinkel, een familierestaurant en een appel- en perenboomgaard waar gezinnen in het hoogseizoen kunnen komen plukken. Wiard teelt wortelen, bieten, uien, aardappelen, kolen, pompoenen, prei en bloemkool.
Peter van de Erve
Newendijk 19, 3267LZ Goudswaard
De boerderij van Peter van de Erve ligt aan de rand van de Hoeksche Waard. Zijn boerderij ligt aan het Haringvliet, ook vlakbij Tiengemeten. Peters passie voor de natuur bracht hem tot biologisch boeren en uiteindelijk tot biologisch-dynamisch boeren. Hij ziet de bodemkwaliteit verbeteren door zijn veranderingen in de teelt en biodiversiteit terugkeren zoals vele soorten vogels. Op zijn boerderij worden bieten, aardappelen, rabarber en wortelen in verschillende kleuren geteeld. De boerderij van van de Erve levert bieten en uien voor Nimble.
Arjen Kroon
Hopmansweg 10, 1724PL Oudkarspel
Ajaan Hijmans is ondernemer, verbinder en adviseur met meer dan 45 jaar ervaring in zaadveredeling, groente- en fruitverwerking, en veehouderij. Als medeoprichter van KAIROS People, helpt hij mensen en organisaties kansen te zien en te benutten in de transitie naar duurzame, oekomstbestendige landbouw- en voedselsystemen. Hij ondersteunt Nimble bij teambuilding en het vinden van de juiste mensen en partners.
De houdbaarheid van onze producten is 6 dagen.
Wij maken gebruik van de logistieke diensten van Lokalist om onze producten te bezorgen.
U ontvangt een factuur van Lokalist of van ons, afhankelijk van bij wie u besteld heeft. Wij verzoeken u binnen 14 dagen na levering te betalen.
Wij vragen u om 2-3 dagen van tevoren te bestellen. Wij maken uw producten vers op de dag van levering. U kunt uiteraard ook een herhaalbestelling plaatsen.
+31 613 353 198
hello@nimbleprocessing.nl
Maasboulevard 100, 3063NS, Rotterdam